Wednesday, July 27, 2005

Lähtötunnelmissa

(teksti kirjoitettu osin keskiviikkona ja osin torstaina)
Huomenna aamulla he sitten lähtevät takaisin Tanskaan.
On kieltämättä vaikeaa, kun koko perhe ei asu samassa maassa. Ja olivat he missä tahansa aina on ikävä toiseen paikkaan. Etäisyys ei sinänsä ole ongelma, lentokoneellahan nopeasti hurauttaa paikan päälle, mutta tässä elämäntilanteessa ei ole niin paljon ylimääräistä rahaa, että voisi säännöllisesti matkustella.

Varmasti ensi kesänä nähdään taas, ellei jo aikaisemmin, jospa minä ja m lähtisimme vierailulle. Poika sanoi tänään, että haluaa lähteä Tanskaan, sillä he eivät tuoneet kissaansa suomeen ja se täytyy ehdottomasti nähdä. Kissa. Lemmikkikissa, eläin.

Niin lemmikeistä puheenollen. Se marsuus, joka saa meiltä kodin on nyt suuri puheenaihe kotonamme. Olen tutkaillut tänään marsujuttuja netistä ja ilmeisesti olisi parempi hankkia kaksi tyttö marsua. Lapset ovat kyselleet harva se päivä koska se marsu tulee, koska mennään m:n kanssa hakemaan se marsu. Lupasin keväällä, että loppukesästä. Se alkaa jo olla täällä. Kävin katsomassa eläinkaupassa häkkejä. Häkki maksoi 140 euroa, pakko yrittää varmaan etsiä käytetty. Tuntuu aika kovalta hinnalta.

m toi illalla jättipizzan, jonka pahvilaatikon koko oli sellainen, että tavallista pizzalähettiä alkaisi hävettää. Sisko pakkaili tavaroitaan. Minulla oli omituinen olotila. Miehet puhuivat juttujaan tuntikaupalla. Aika kului.Sain lapset nukkumaan luvattoman myöhään, mutta kukapa malttaisi nukkua, jos on oikein hyvä syy kukkua.

He lähtivät juuri äskettäin. Taidan mennä takaisin nyt nukkumaan. En tällä kertaa itke, sillä tiedän heidän tulevan takaisin. Ja mikä parasta näen heidän olevan onnellisia yhdessä, minulla ei ole hätää kuinka he pärjäävät. Siskoni on löytänyt elämäänsä sellaista varmuutta, jota hänellä ei ennen ollut. Hän osaa nykyään rakastaa myös itseään. Ja on syytäkin!

Mutta varmaan tänä iltana huomaan, kuinka paljon tyhjempi tämä talo on. Ja en voi olla miettimättä kuinka onnekas olen, että he ovat perhettäni!

Sanoin siskolle, että voidakseen palata on lähdettävä. -Niin totta, mutta why can't I just stay? hän kysyi.

4 Comments:

Blogger Kpupu avautui...

Minkä kokoista häkkiä olet etsimässä? Hinnat riippuvat mielestäni mm. ostopaikasta, mutta myös merkistä. Fop tuntuisi olevan halvempi kuin Ferplast.
Kannattaa katsella häkkiä myös esim. keskustelupalstojen myydään osastoilta, vaikka yleensä nopeasti kauppansa tekevätkin.
Vaikkapa puput.net ja http://www.lemmikkipalstat.net/ -->foorumi-->myydään

9:01 AM  
Blogger ~e~ avautui...

Hei,
kiitos vinkeistä:)

Etsin häkkiä, johon mahtuisi kaksi marsua. Ilmeisesti sellainen lattialaltaan n. 100 cm x 50 tai 60 cm olisi hyvä.

Niin ja sitten etsin vielä marsujakin:), eräältä kasvattajalta sain juuri viestin, että marsut olivat jo varattuja. Voi olla että eläinkaupasta sitten..~e~

11:40 AM  
Blogger Kpupu avautui...

Heippa taasen!

Käyppä vilkuilemassa myös lemmikkipalstojen apulaa siinä tapauksessa, ehkä saatat saada esim. pitovaikeuksien takia sekä marsut että häkin - niinkin voi käydä.

Itsellä on pupsi, okahiiriä ja hamstereita. Hamsterit kuuluivat pitkään siihen "ei ikinä" -listaan, mutta niittenkin kanssa on tehty tuttavuutta nyt muutama vuosi. Marsut olivat myös sillä listalla, kunnes sitten kaverini pikkusisko sai marsun. Onhan sekin aika soma... :) Lattiahäkkieläimiä ei kuitenkaan ehkä vähään aikaan tule, ja tiedän melko varmasti, että jos tulee, niin se on kuitenkin pitkäkorva johon sorrun...

9:12 AM  
Blogger ~e~ avautui...

Kiitos, olen jo itseasiassa käynytkin siellä apulassa ja sieltä löytyikin uudet asukit taloineen :) Kaksi Chocolate Tan tyttöpoikasta:)

1:17 PM  

Post a Comment

<< Home