Tuesday, September 20, 2005

Mai

Näin muutama yö sitten unta, jossa toistui nimi MAI. Se näytettiin unessa välähdyksinä. Ikkunoissa yhtäkkiä luki MAI. Mai on pieni tyttö, ajattelin ja tunsin sen vahvasti- meidän tyttö. Mielestäni olen nähnyt sellaista unta aikaisemminkin, se tuntui niin tutulta. Kevättyttö.

(Tämä kuva on täältä, vuosia sitten poimittu. En muista tekijää, noloa. Kaunis kuva!)

En edes aamulla kehdannut miehelle sanoa unesta. Luulisi, että poden kuumetta.Hiukan myönnän, mutten vaarallisesti. Mai kuulosti niin suloiselta. Kerroin siitä myöhemmin, häntä nauratti hassut uneni.

No näin yksi yö myös unta, että olimme menneet naimisiin ja isoisäni kertoi ohjeita: Mies on viisas, hän sanoi. Miehen tulee voida olla perheenpää, johon voit luottaa. Ja hän tulee huolehtimaan sinusta. On aikoja jolloin pitää tehdä päätöksiä, luota mieheesi, isoisäni sanoi. Puhui siinä samalla raamatusta, ikäaikaisista viisauksista, joista hän on löytänyt ratkaisut. Kerroin unesta miehelle ja hän sanoi, että isoisäni on viisas. Heh.

Mutta Mai. Tänään kävelin kaupungilla. Menin sisustusliikkeen ohitse. Ikkunassa luki Mai.Minun Maini. Kaupan nimi oli Mai. Myöhemmin haettuani lapset päiväkodista, tyttöni kertoi, että isin kodissa on uusi sohva ja että minukin pitää hankkia uusi sohva. Hieno kulmasohva, Mai. Sitäkö se olikin...

Masentavaa.

Toisinaan täytyy miettiä, olenko kovin omituinen!?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home