Summamutikassa lihapullia
Lihapullia ala Elukka (tämänkertainen resepti)
Kun teen ruokaa kaikkia ainesosia laitetaan fiilispohjalta, joten tarkkaa reseptiä on vaikea kirjoittaa.
-800 grammaa jauhelihaa (tai enemmän)
-kermaviiliä 2 dl
-kermaa 1-2dl
-ranskalainen sipulikeitto-pussi
-korppujauhoja n. 1 1/2 dl
-2 kananmunaa
-suolaa
-1 oikea sipuli
-valkosipulia
-mustapippuria, tarpeeksi paljon
-pippurisekoitusta
-kuivattuja "chilihiutaleita" tai chiliä muussa sopivassa muodossa
-tuoretta persiljaa silputtuna
-tuoretta basilikaa silputtuna
-fetajustoa (osa pullista sai täytteekseen mozzarellaa)
Kannattaa koepaistaa muutama makupala, jotta saa mausteet kohdalleen.
Elikkä korppujauhot ja sipukeittoaines nesteisiin turpoamaan. Ja sitten muut tuotteet taikinaan huolellisesti, paitsi fetajuustoa vasta sitten kun taikinasta tehdään pullia. Pieni pala fetaa pullan sisään.
Uunissa leivinpaperin päällä paisto molemminpuolin, vaikkapa grillivastuksen alla.(tai paistinpannulla, rasvaisempi vaihtoehto) Sitten vaan nautiskellaan perunoiden ja jonkin oivan kastikkeen kera. Se onkin jo sitten toinen juttu.
Kun teen ruokaa kaikkia ainesosia laitetaan fiilispohjalta, joten tarkkaa reseptiä on vaikea kirjoittaa.
-800 grammaa jauhelihaa (tai enemmän)
-kermaviiliä 2 dl
-kermaa 1-2dl
-ranskalainen sipulikeitto-pussi
-korppujauhoja n. 1 1/2 dl
-2 kananmunaa
-suolaa
-1 oikea sipuli
-valkosipulia
-mustapippuria, tarpeeksi paljon
-pippurisekoitusta
-kuivattuja "chilihiutaleita" tai chiliä muussa sopivassa muodossa
-tuoretta persiljaa silputtuna
-tuoretta basilikaa silputtuna
-fetajustoa (osa pullista sai täytteekseen mozzarellaa)
Kannattaa koepaistaa muutama makupala, jotta saa mausteet kohdalleen.
Elikkä korppujauhot ja sipukeittoaines nesteisiin turpoamaan. Ja sitten muut tuotteet taikinaan huolellisesti, paitsi fetajuustoa vasta sitten kun taikinasta tehdään pullia. Pieni pala fetaa pullan sisään.
Uunissa leivinpaperin päällä paisto molemminpuolin, vaikkapa grillivastuksen alla.(tai paistinpannulla, rasvaisempi vaihtoehto) Sitten vaan nautiskellaan perunoiden ja jonkin oivan kastikkeen kera. Se onkin jo sitten toinen juttu.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home